17 Ağustos 2013 Cumartesi

saçlarım için (en pratik topuz modeli)

Merhaba arkadaşlar
Bu gün sizlere saçlarınızı kuaföre gitmeden en pratik bir şekilde nasıl topuz yaparsınız bunu anlatmak istiyorum.Bilenler olabilir bekli DANUT TOPUZ dan bahsediyorum.Danut topuz hem pratik ,hem pek masrafsız hemde çok kolay.Topuz için gerekli malzemeler
  1. Tarak
  2. Tel toka
  3. Basit bir kaç saç tokası
  4. Danut topuz tokası(Eğer bu tokadan elinizde yoksa eskiden lisede giyindiğimiz uzun kalın çoraplardan bulup ayak kısmını kesin ve dışa doğru kıvırın böylece para vermeden evde elde etmiş olacaksınız topuz tokanızı
Artık tüm malzemelerimizi de söyledikten sonra başlayabiliriz  topuzumuzun nasıl yapıldığını anlatmaya....



İlk önce saçlarınızı tarayın ve en tepeden sıkıca bağlayın .Daha sonra danut topuz tokasını bağladığınız lastiğin üzerinden yeniden bir toka takmış gibi yerleştirin.

Daha sonra saçlarınızın tam ortasından ayırın ve danut topuz tokasının tamamını kapatacak şekilde yayın.Ama eşit olmasına dikkat edin .Yoksa topuzunuz düzgün durmaz.

İkinci lastikle topuzunuzu sabitleyim.Bu aşamada eşit olmayan kısımlarını elinizle düzeltebilirsiniz.Böylece düzgün bir topuza sahip olacaksınız.Belki merak edenler vardır kalan saçları ne yapacağız diye hemen anlatayım.

Ellerinizle isterseniz bükerek veya düz bir şekilde topuzunun etrafına sarın . Tel tokalarla tutturun .İyice tel tokalar takın ki açılmasın dağılmasın.
Sonuç olarak topuzunuz bu şekilde gözükecek  ama bizim fotoğraf  çekme açımız pek iyi olmadığından net çıkmadı  topuzun son hali ama emin olun denediğinizde çok daha güzel olacak .Bu arada topuzun tamamı 5 dakikadan daha az bir surede yaptık.Üstelik ikinci bir kişiye gerek kalmadan kendi kendinize yapacağınız süre bu kadar.Çok fazla detaylı anlatmaya çalıştım .Her aşamasında fotoğraflar çektim ki anlaşılabilir olsun.
 Kuaförde zaman ve para harcaman yapacağınız gerçekten basit ve pratik bir topuz.

Bu arada DANUT TOPUZ TOKASI aşağıdaki şekilde gözüküyor .Sanırım iki boyu var. Uzun saçlarınız varsa veya büyük bir topuz istiyorsanız büyük boyu, daha ufak ve zarif bir topuz için küçük boyu tercih edebilirsiniz.
Tam olarak bilmiyorum ama  10 -15 Türk Lirası arasında bir fiyatı varmış.

ESEN KALIN.......





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder