28 Ağustos 2013 Çarşamba

yüz temizleme ürünleri seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Merhaba arkadaşlar
Yüz temizleme ürünleri almak için gittiğimiz de karşımıza o kadar çok seçenek çıkıyor ki belki kafamız karıştığından belki satış temsilcisinin indirimlere yönlendirmesinden yanlış ürünleri alıp çıkıyoruz .
Yüz temizleyicisi olmadan önce cildimizin yapısını ve özelliklerini neler yapmalı ,neler yapmamalıyız cildimize bunları iyi öğrenmemiz gerekiyor.
İlk önce belirlemeniz gereken cildinizin yapısı. Cilt yapılarını tek tek inceleyelim simdi;

Karma cilt;
Karma cilt demek cildinizin özellikle T bölgesi dediğimiz alın,burun ve çene çizgisi boyunca yağı  yanak ve şakak kısmı, T bölgesine nazaran daha kuru olan cilt yapısıdır.
Hassas cilt;
Hassas cilt  aynı zamanda kuru cilt demektir.Cildiniz kuruyabilir. Zaman zaman pul pul dökülebilir.Yanlış kullandığınız ürünlerden dolayı daha çok hassaslaşabilir.Cilt rengi ise genelde mattır.
Yağlı cilt ;
Bünyeniz özellikle yüz bölgesinde çok fazla yağ salgıladığı için yağlı bir görünümlü cilde sahipsiniz demektir.Sivilce ve siyah noktalara daha meyillidir.Genelde parlak bir yapıya sahiptir.
Normal cilt;
Normal cilde çok az rastlanır. Yağlanma sorunu azdır. Hemen kurumaz.Doğal, şeftali renginde  ne parlak ne mat bir yapıya sahiptir.
Cildinizin nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlamanız için gün içindeki durumunu zaman zaman kontrol ederek çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Şimdi ise gelelim nasıl bir temizleyici kullanmamız gerektiğine;
Karma cilde sahipseniz ;Mutlaka süt tarzı temizleyiciler kullanmalısınız.Süt tipi temizleyiciler  cildinizin yağ dengesini düzenler, cildinizin nefes almasını sağlar.
Hassas cilde sahipseniz;Kesinlikle alkol içeren ürünler kullanmamalısınız.Alkolsüz süt tipi temizleyiciler tam size göre.Hassas cilde sahip kişiler nemlendiricisini de çok dikkatli seçmeli ve düzenli kullanmalı.
Yağlı cilde sahipseniz;Jel tipli, köpük ve kükürtlü temizleyicileri kullanmalı bu tarz temizleyicilerin dışında başka temizleyicileri yüzünüze uygulamamalısınız.Jel temizleyiciler cildinize ferahlık ve yağdan arınmış  bir görünüm kazandırır.
Normal cilde sahipseniz;Yine süt tipli temizleyiciler kullanmalı ve cildinizin kıymetini bilmelisiniz.

Eğer akneye meyilli bir cildiniz varsa asla peeling etkili ürünler kullanmayın.Peeling sivilceli yüzlere
pek iyi gelmez.Peeling sayesinde var olan sivilcenizi patlatıp başka yerlerden çıkmasına sebep olabilirsiniz.Aynı zamanda içerisinde tanecikler olan temizleyicilerde yüzünüzü tahriş edebilir ve daha fazla sivilce çıkmasına sebep olabilir.Sabun içerikli ürünleri kullanmayın.Eğer cilt tipinize göre kullanmanız gerekiyorsa mutlaka iyi bir nemlendirici ile birlikte kullanın.
İşte yüz tiplerine göre bazı temizleyici örnekleri;








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder